Scandalul emulatoarelor AdBlue afectează transportatorii români
ianuarie 20, 2017
conditii gresite pentru depozitare adblue
Influența condițiilor de depozitare asupra duratei de valabilitate
ianuarie 27, 2017

Taxa auto a fost eliminată

În cursul anului 2016, timbrul de mediu a fost declarat parțial ilegal de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Ulterior, fostul Guvern a explicat că va căuta modalități pentru restituirea taxei către proprietarii de mașini care l-au achitat deja, dar având in vedere ca încă nu s-a luat o decizie în acest sens, restituirea acestui timbru este posibilă doar în instanță.

Începând de astăzi, 01.02.2017, proprietarii de mașini nu mai sunt nevoiți să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017, intrată astăzi în vigoare. Până la 3 martie 2017, Guvernul va trebui să adopte, prin hotărâre, procedurile de aplicare a dispoziţiilor legii anterior menționate.

Timbrul de mediu este doar una dintre taxele si tarifele eliminate de Legea nr. 1/2017, printre acestea numărându-se și taxele pentru constituirea entităților la Registrul Comerțului, taxa radio – TV, taxele privind eliberarea cazierului fiscal și a celui judiciar, taxa pentru apostilarea şi supralegalizarea actelor oficiale şi taxa suplimentară pentru eliberarea paşapoartelor sau alte taxe plătite de către persoanele fizice, taxele extrajudiciare de timbru prevăzute prin Legea 117/1999, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.