Taxa auto a fost eliminată
ianuarie 25, 2017
Atenție! produse contrafăcute
februarie 1, 2017

Influența condițiilor de depozitare asupra duratei de valabilitate

conditii gresite pentru depozitare adblue
 
Pentru a evita orice deteriorare a calității AdBlue în timpul transportului și pe perioada de depozitare trebuiesc îndeplinite următoarele condiții:
  • Păstrarea prelungită la temperaturi peste 25°C trebuie evitată pentru menținerea valabilității produsului. Expunerea temporară la temperaturi mai mari nu va afecta calitatea. Depozitarea la peste 25°C va duce la apariția fenomenulu de hidroliză a ureei ce va conduce la apariția amoniacului și la creșterea presiunii în recipient.
  • Pentru a preveni cristalizarea ureei, care începe de de la -11,5°C, temperatura de depozitare ar trebui menținută peste -5°C. Important de reținut este că volumul produsului AdBlue solidificat este cu aproximativ 7% mai mare decât volumului echivalent de lichid. Dacă lichidul a înghețat este suficientă încălzirea lentă a recipientului de stocare pentru ca acesta să revină la starea originală.
  • Recipientele în care este păstrat lichidul trebuiesc bine închise pentru a preveni orice fel de contaminare. O lingură de sare poate afecta până la 3000 de litri de Adblue care, implicit, nu vor mai corespunde specificațiilor calitative.
  • Nu se depozitează în lumina directă a soarelui
Termenul de valabilitate al substanței AdBlue (începând cu finalizarea producției, depozitare, transport, deozitare) depinde de anumite condiții specifice așa cum sunt definite de standardul de calitate ISO22241-1:2006. mai multe informații >
 

Tabel corelativ între termenul de valabilitate și temperaturile de depozitare

Temperatura medie de de depozitare Durată minimă de viață
≤10°C 36 luni
10-25°C 18 luni
25-30°C 12 luni
30-35°C 6

Bine de știut:

  • Puritatea lichidului AdBlue este o condiție esențială pentru evitarea deteriorării sistemului SCR. De aceea trebuie evitată contaminarea cu alte substanțe cum ar fi: motorină, ulei, mizerie, apă, praf, metal sau detergent.
  • AdBlue nu este o substanță toxică, dar poate fi corozivă pentru anumite metale.
  • După desigilare este recomandată folosirea întregii cantității deoarece contactul îndelungat cu aerul conduce la scăderea calității.
  • Pompele de AdBlue dedicate camioanelor nu sunt potrivite pentru autoturisme datorită debitului foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.