furt motorina din camion
Eu fur doar 1 litru de motorină 
februarie 3, 2017
Centrul de Management al Calitatii - VDA
Practici înșelătoare: soluție tip AdBlue
februarie 10, 2017
echilibru PABDI naturaechilibru PABDI urban

echilibrul tău unde este?

Trei zile în natură și începi să te gândești la betoane? În fiecare zi petrecută la birou îți este dor de albastrul mării și de verdele muntelui?

Campanie PABDI

progres ~ alegeri bune, decizii informate

 

Echilibru. Marea majoritate suntem ființe urbane, dar cu subconștient și rădăcini în pământul verde și cerul albastru. Civilizația noastră extrem de aglomerată și super eficientă va reuși să mai mențină ambele imagini în viitor? Răspunsul necesar și obligatoriu este: DA.

Acest tip de echilibru este unul instabil, cu mulți factori care înclină balanța spre cenușiu. Este important ca fiecare să înțelegem că mici eforturi în a ține pasul cu tehnologiile care protejează natura sau că ajustarea obiceiurilor pot păstra viitorul albastru și verde.

Ce este PABDI?
Este abrevierea de la progres ~ alegeri bune, decizii informate. Este o campanie de informare și conștietizare a potențialului noilor tehnologii care protejează mediul, dar aduc și profit posesorului. Un scenariu cu doi câștigători se transformă foarte rapid atunci când în lipsa datelor corecte facem alegeri greșite.
Ce ne propunem?
  • Să aducem cât mai multe informații concrete despre noile tehnologii care există și sunt deopotrivă benefice mediului și bunăstării personale: paradoxul AdBlue a fost declicul pentru noi.
  • Prin campania PABDI (progres ~ alegeri bune, decizii informate) ne-am propus să suținem tehnologiile, organizațiile și demersurile care conduc spre o viață sănătoasă trăită într-un mediu sănătos.
Argumente
  • Paradoxul AdBlue
  • Țânțarul fierbinte (articolul va apărea la data de 26 februarie 2017)
  • Industria cimentului - drumul de la mari poluatori la actori esențiali în lanțul reciclării (articolul va apărea la data de 05 martie 2017)

Paradoxul AdBlue

care a reprezentat declicul și a stat la baza conceperii și inițierii acestei campanii:
  1. Tehnologia SCR și AdBlue contribuie la scăderea poluării motoarelor diesel
  2. Aceeași tehnologie reduce și consumul de motorină
  3. Există persoane și firme care cumpără soluții pentru dezactivarea sistemului AdBlue
În aceste condiții, deși nu îți pasă de mediu, este ILOGIC să dezactivezi un sistem care aduce profit:
  • Nu mai dai bani pe AdBlue, dar plătești cam de 5 ori mai mult pe motorină - un calcul empiric a arătat că, în general, 1 litru de AdBlue consumat înseamnă 1 litru de motorină economisit.
  • Există tot timpul riscul să plătești niște amenzi substanțiale instituțiilor de control și reglementare. Cresc taxele de poluare care sunt achitate: un motor euro 6 poluează cât un motor euro 3.
14 milioane de kilograme

Câteva ”infracțiuni mărunte” nu înseamnă automat o catastrofă împotriva mediului...?

Într-un studiu realizat de Universitatea din Heidelberg și asociația pentru sectorul transporturilor "Camion Pro" Prof. Denis Pöhler a aflat că aproximativ 20% din camioanele din Europa de Est conduc cu emisii extrem de vizibile.  Consecința dezactivării sistemelor AdBlue: aproximativ 14 000 000 kilograme de oxizi de azot (NOx) sunt eliberate în atmosferă.
mai multe detalii >

Voluntar informat

Cum pot eu să mă implic?
 

Important: adblue.blog nu strânge fonduri și nu a apărut pentru a mai înființa un ONG. Prin campania PABDI (progres ~ alegeri bune, decizii informate) ne-am propus să informăm corect despre tehnologii care protejează mediul înconjurător. Totodată susținem organizațiile și activitățile care militează pentru o viață sănătoasă trăită într-un mediu sănătos.