Centrul de Management al Calitatii - VDA
Practici înșelătoare: soluție tip AdBlue
februarie 10, 2017

Cum mă asigur că am cumpărat AdBlue de calitate? 

În ponderea costurilor AdBlue este undeva spre coada listei. În analizele cantitative este deseori un amănunt logistic și financiar. Marea problemă este că poate genera multe pierderi dacă din punct de vedere al purității substanța nu corespunde standardelor. Un camion în service înseamnă reducerea profitabilității de două ori:

  • bani cheltuiți cu reparațiile
  • bani pierduți pentru că în zilele respective mașina stă și nu aduce generează profit (cel mai rău scenariu fiind cel în care concurența câștigă din clienții nemulțumiți)

Proverbul ”buturuga mică răstoarnă carul mare” se potrivește până la amănunt în această situație: camionul este ”răsturnat” în service de către sistemul SCR (Selective Catalityc Reduction). Cel mai probabil, un lichid AdBlue neconform calitativ sau o soluție apoasă de tip AdBlue înfundă treptat micile canale care compun catalizatorul generând în cel mai bun caz pierderi de câteva mii de euro / camion rezultate doar din reparațiile sistemului SCR. În cel mai rău caz se poate ajunge la deteriorarea motorului datorită presiunii crescute rezultată din gazele care tranzitează foarte greu eșapamentul înfundat. > mai multe informații: Cum funcționează AdBlue și SCR?


Ce se poate face pentru a evite toate aceste probleme?

Câteva elemente care vă pot ajuta să diminuați riscul cumpărării de produse contrafăcute:

Certificatul de calitate

Compania care produce AUS32 (AdBlue®) trebuie să fie certificată conform standardului ISO22241. (foarte important: nu trebuie confundat cu certificatul ISO9001). mai multe informații: Specificații conform standardului ISO22241 pentru AdBlue® (AUS32)

Licența VDA

Dacă în denumirea produsului pe care îl achiziționați este folosit cuvântul AdBlue® trebuie să știți că în mod obligatoriu producătorul trebuie să fie deținătorul unei licențe sau sublicențe VDA – Asociația Germană a Industriei Auto. Această certificare înseamnă garanția respectării standardului ISO22241 întrucât se obține doar în urma unor verificări foarte riguroase. Lista cu toate companiile deținătoare ale unui certificat VDA sunt publice pe siteul asociației.

IBC, bidoane și pet-uri

Trebuiesc să aibă înscrise pe ambalaj data fabricației, numărul lotului și numele firmei care deține licența VDA. Toate capacele trebuie să conțină elemente care să ateste sigilarea din fabrică. În cazul IBC-urilor sigiliul leagă maneta robinetului de corpul acestuia.

Livrarea din cisternă

  • În cazul în care AdBlue este livrat din cisternă de către un distribuitor / importator sau de către producător trebuie respectate următoarele condiții care asigură trasabilitatea produsului:
  • Cisterna trebuie să fie sigilată de producătorul licențiat VDA. Sigiliile sunt puse pe toate racordurile și pe manloc. Numărul și seria sigiliilor sunt trecute pe avizul de însoțire.
  • Transvazarea se face numai prin pompă în cazul în care sunt deserviți mai mulți clienți. Dacă cisterna este golită integral unui singur client desigilarea se face în fața clientului.
  • Documentele care trebuiesc să însoțească livrarea: Certificatul de calitate și conformitate, Buletinul de analize pentru lot și Avizul de însoțire. Important: certificatul este valabil doar pentru livrările din cisternă


Propriile teste:

În funcție de mărimea flotei și de bugetul disponibil:

  1. Achiziție tester: un dispozitiv de măsurare mobil începe de la câteva sute de euro și poate depăși 1000 euro în cazul în care se dorește un aparat profesionist.
  2. Laborator independent: această metodă de verificare este recomandată în cazul flotelor foarte mari întrucât costurile pot depăși 1000 de euro pentru o singură testare.

Comments are closed.